Hangoló – Útitársak

„Az imádság az Istennel való kapcsolat csatornája, amelyen átáramolhat az élet.” Őszi elcsendesedésre, az egyéni imaélet megújítására hív a Hangoló szeminárium minden érdeklődőt felekezettől függetlenül.

Elvonulásra hív idén ősszel az SDG Református Diákmozgalom és a Lelkiségi Műhely. Az elcsendesedést, az igeolvasást és a közösséggyakorlás különböző formáit ismerhetik meg mélyebben és élhetik meg másokkal együtt, akik jelentkeznek a Hangoló szemináriumra. A hosszú hétvégét Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban tartják november 5. és november 7. között (csütörtök estétől vasárnap délutánig), a szervezők október 22., csütörtökig ezen a linken várják a jelentkezéseket.

Ami az élet útját állja
„Az imádság az Istennel való kapcsolat csatornája, amelyen átáramolhat az élet. Ha a testünkben valami egy ércsatornát szűkít, vagy útját állja a vér áramlásának, akkor az bajt okoz, végső soron életveszélyes helyzetet idéz elő. Gyakran az imádságot is szűkítjük, mégpedig a gondolatainkba. Ami racionálisan megmagyarázható, az elfogadható, ami nem, afelett tapintatosan elnézünk vagy kifejezetten szemben állunk vele. De ha minden ezen a kis lyukon kell, hogy átfolyjon, amit gondolatnak hívunk, akkor bajban vagyunk, hiszen Isten valósága messze meghaladja a mi gondolatainkat” – mondta érdeklődésünkre Kovács Endre lelkiségi teológus, a Hangoló szeminárium egyik vezetője.

A cikk további részét itt olvashatják. https://www.parokia.hu/v/hangolo-2020-osz/
Forrás: www.parokia.hu