Mi mozgatja az életedet?

Egész életünkben keresünk valamit, harcolunk általunk fontosnak tartott célokért! A számunkra megfelelő társra, házra, autóra, munkahelyre, …- vágyunk. Téged mostanában mi foglalkoztat, mit szeretnél megtalálni, megvalósítani, mi hiányzik a boldogságodhoz??

Attól függően, hogy életünk mely szakaszát éljük, változhatnak az életcéljaink! De mi alapján döntötted el, hogy az a személy, dolog, tényleg a neked megfelelő lesz, és nem csak most, de később is, s megéri a megszerzésére áldozott időt, energiát, illetve anyagi befektetést?!

Sikeresen akarunk kikerülni az életünk harcaiból, nehézségeiből, de bizonyos esetekben csak erőlködünk, és végül csalódottan, belefáradtan, célt tévesztve, folytatjuk az életünket, haladunk a következő megvalósítandó feladatunk felé. “Győzelmes keresztyén életünk van, vagy csak erőlködünk?”- teszi fel az időszerű kérdést Rick Warren, a Céltudatos élet című  könyvében. Felgyorsult modern világunk összevisszaságában, a próbáink súlya alatt nem könnyű az életünk értelmét megtalálni.

Rick Warrennek, a “Céltudatos élet” című  könyve egy 40 napos utazásra hív bennünket, melynek során Isten a Te életednek, céljára is rávilágít! A Bibliában már olvashattunk, több olyan személyről Noé, Mózes, Dávid, Illés, és Jézus, akiket 40 nap alatt készített fel az Úr, egy nagy feladatra, az Ő tervének beteljesítésére. Fontos, hogy megtaláljuk és elfogadjuk, az Istentől nekünk kirendelt életcélunkat, azaz hagyjuk, hogy Isten használjon bennünket az Ő tervének beteljesítésre.

Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik” (Ef 1,11) 

Életünk igazi célját, csak is az alkotónk tudja, azaz Isten. Ő az, aki felfedheti előttünk életcélunkat, hiszen az ő akaratából teremtettünk, és létezünk. Fontos figyelembe vennünk, hogy ő a saját maga számára teremtett bennünket. Reménnyel, energiával, örömmel tölti el az embert, amikor végre felfedezi, hogy mi végett is él itt ezen a Földön, miközben a létezés fájdalmaival, kudarcaival, harcaival kell szembesülnie. Amikor végre felfedezzük életünk valós céljait, s az ehhez vezető utat, s arra rálépünk, csak is akkor számíthatunk Isten áldására az életünkre nézve!

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jer 29,11) 

Istennek mindannyian fontosak vagyunk, számít az életutunk. Fontos, hogy az Úr által rendelt célunkat felismerjük és betöltsük, valamint lényeges, hogy tudatában legyünk annak, hogy ehhez számíthatunk a teremtőnk támogatására. Az ember létezése nem véletlenek sorozata, hanem Istennek köszönhetően, ő már előre eltervezte az életünk minden fontos részletét, az ő gondolataiban hamarabb megfogantunk, mint anyánk méhében, de a szabad akaratunkkal döntéseinkkel, ezt mi felülírhatjuk, vagy a megvalósulását elősegíthetjük.

“Ezt mondja az ÚR, a te alkotód, aki megformált az anyaméhben, és aki megsegít: Ne félj szolgám, Jákób, Jesúrún, akit kiválasztottam!” (Ézs 44,2) 

Istennél kell keresnünk az eredetünket, ő adja az identitásunkat, életünk értelmét, és célját. Így a küldetésünket is csak általa ismerhetjük meg. Az Úr a saját maga céljaira akar használni bennünket a ránk szabott tervei szerint.

“ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes” (Róm 12,2)

A barátaid, a családod szerint mi mozgatja az életedet?

És Te szerinted?

Egyedül a „céltudatos élet” az igazi, gyümölcsöző, Isten szerinti földi élet, általa beteljesítve előre eltervezett küldetésünket! 

…de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Fil 3,14)

Minden kedves olvasónak kívánom, hogy a 2021-es évben is újra, vagy talán először:

Bízd Újra Életedet Krisztusra!