Apokrifok 3. – Alku

Azért ezt mondta Rabáhám az Úrnak: Mivel már igen sok a jajkiáltás Várzsolok és Dubatesp miatt, és a hírek szerint vétkük igen súlyossá vált, lemennék, hogy megnézzem: vajon csakugyan a hozzám eljutott jajkiáltás szerint cselekedtek-e, vagy sem, de mivel megbízható forrásokból tudom, amit tudok, nem szeretném belemártani magamat a förtelmeikbe. Pusztuljon mind!

És akkor az Úr odalépett Rabáhámhoz és ezt kérdezte: Vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt? Hátha van ötven igaz ember abban a városban?

De nem talált Rabáhám Várzsolok és Dubatesp városaiban sem ötven, sem negyvenöt, sem harminc igaz embert, a pedig még a számítógépe mellől is felállt egy rövid időre, de fotöljéből hiába kémlelte a város lakóit, sem húsz, sem tíz igaz nem került. Csak egy keresztrefeszített férfit látott, egy haldokló szenvedőt. Az Úr hiába kérte Rabáhámot, hogy nézze meg jobban, Rabáhám már csak a halál beáltát tudta megállapítani. Elvégeztetett, mondta, és egy kattintással ítéletet tartott Rabáhám Várzsolok és Debatesp városai fölött.

fotó: Pexels